Tre killar från Landstinget Blekinges IT-enhet syns allt oftare i startlistorna i lokala löptävlingar och nu även i lagutmaningen i Karlskrona Stadslopp. Det är Jens Svendsen, Ola Persson och Hampus Engqvist som tränat och tävlat tillsammans några år nu. Jens berättar: ”Ja, vi tränar ihop 3 gånger i veckan. Det blir två löppass och ett gympass. Löppassen innebär ett löppass och sedan antingen back- eller intervallträning. Vi började träna tillsammans inför 2014:s års blodomlopp och sedan har vi bara kört på. Det är roligt att träna när man kan pusha på varandra. Det är inte så enkelt att hoppa över ett pass om man har någon som pushar en.” 

Hur är prestigen inom laget, är de inbördes placeringarna viktiga? ”Det är klart att det finns prestige inom gruppen. Ola är den som är snabbare och mer uthållig, Hampus därefter sedan jagar jag dem så gott det går. Visst vill vi alla 3 komma först när det är lopp.”

Vad har ni för målsättning på Stadsloppet? Vår målsättning är topp 5, det kan vara tufft att klara det men vi skall göra ett försök.

Vilken förening kommer ni skänka eventuell vinstcheck till och varför? ”Vi väljer att isåfall skänka vinstchecken till FK Karlskrona. Detta för att det ibland saknas bollar när barnen skall träna.”

Vill din arbetsplats också vara med i Ateas lagutmaning med chans att vinna utlottade prischeckar på 3000, 2000 och 1000 kronor till valfri lokal ungdomsidrottsförening? Det går fortfarande bra att anmäla sig via www.karlskronastadslopp.se/anmalan.

RunIT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s