Idag kallade Karlskrona Stadslopp tillsammans med Karlskrona Skärgårdsfest till presskonferens för att presentera några av nyheterna inför årets lopp.

En nyhet är Ateas lagutmaning som i år ändrar utformning och inriktning. Laget ska fortfarande bestå av 3 personer som deltar på 5 km men vi lämnar fritt för alla konstellationer. Samla vänner, grannar, familjemedlemmar, klubbkompisar, kollegor till ett lag.

I samband med lagutmaningen lägger Atea en grundplåt på 5000 kronor till att starta upp en Fritidsbank i Karlskrona. En Fritidsbank är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t ex skridskor, innebandyklubbor, kompasser och mycket mer. Alla kan låna och allt är gratis. 100 kronor av varje lagstartavgift kommer att gå till Fritidsbanken, som kommer att drivas av Karlskronas föreningsliv med stöd av Karlskrona kommun.

Ett av lagen som kommer att ställa upp i Ateas lagutmaning är KHK-spelarna Filip Cruseman, Joel Kellman och Daniel Gunnarsson. Ta chansen att springa tillsammans med eller utmana KHK-laget! HIF Karlskrona har redan replikerat med att de också kommer att ställa upp med ett lag. Häng med i Ateas lagutmaning och bidra till bättre förutsättningar för att fler barn och ungdomar ska kunna prova på olika idrotter!

Om Karlskrona Stadslopp i pressen:

KHK och HIF är med i löparfesten

Stadsloppet ska finansiera Fritidsbank

KHK redo att anta Stadsloppets utmaning

Låna utrustning från sportbibliotek i KarlskronaDSCN2357

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s