När ni passerar mållinjen på Karlskrona Stadslopp, vare sig ni sprungit ett varv eller två, då väntar en riktig klassiker. Vi pratar om den tidlösa kombinationen av frukt och godis, gott och gott, banan och kexchoklad. ”Helt ok” lyder expertutlåtandet.

Frukt visste vi att det var bra. Kexchoklad är gott, men är det verkligen bra efter ett lopp? Det är kanske inte optimalt, men är det någon gång man ska lyxa till det med kexchoklad är det väl för att fylla på tomma glykogendepåer. Så här tycker Emma Bergman, legitimerad dietist och tränare på orienteringsgymnasiet i Olofström om saken:

”Det är helt ok som återhämtning då det ger tillräckligt mycket kolhydrater och snabba sådana. Dock lite mycket fett och för lite protein för att vara optimalt. Då är 1 banan och 3 dl chokladmjölk/ 1 drickyoghurt och banan/1 banan och 1 glas mjölk/keso eller kvarg och banan o russin bättre. Kolhydrater är prio 1 och protein prio 2. Och med de exempel tänker jag nu för en idrottare som tränar rätt mycket o efter hårda eller längre pass.”

Det är väl ett godkänt betyg?

Karlskrona Stadslopp är knappast det första loppet att bjuda sina deltagare på den här härliga målgångsmixen. Här har vi till och med föregått oss själva, och precis som vanligt är det Hemköp som levererar varorna. Men vad händer om energidepåerna sinar för snabbt? Om du inte kan vänta ända till målet? Ingen fara, Hemköp ligger mitt på Ronnebygatan, precis utmed banan. Öppet 07-22 varje dag, så skulle kroppen strejka är det bara att pipa in och plocka med sig en midrace snack!

Hemköp_logo
Öppet 07-22, varje dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s