Karlskrona Stadslopp torsdagen den 3 augusti 2017

Klasser och distanser:

Herrar 10 km
Damer 10 km
Herrar 5 km
Damer 5 km
P16 5 km
F16 5 km
P13 5 km
F13 5 km

Ateas lagutmaning

I Ateas lagutmaning bildar du ditt eget drömlag tillsammans med arbetskamrater, familj, kompisar eller klubbkamrater. Ni anmäler er till Stadsloppet var för sig. Alla behöver inte anmäla sig samtidigt. Sedan gör ni en separat anmälan till lagutmaningen. Lagen består av 3-5 löpare.

Läs mer om Ateas lagutmaning här

Startavgift och anmälan:

Ordinarie anmälningsavgift för vuxna är 250:- och för ungdomsklasser 150:-. För alla som anmäler sig innan den 3:e juli ingår en Karlskrona Stadsloppströja.

Efteranmälan via hemsidan håller öppet till 31:a juli mot en förhöjd avgift på 300:-. Därefter kan efteranmälan endast göras på plats på arenan på Stortorget mellan 13:00 och 17:30 (också 300:-). För ungdomar ligger priset kvar på 150:-.

Överlåta startplats

En nyhet för året är att vi erbjuder er att överlåta startplatsen till någon annan. Detta gör du i informationstältet vid målet senast en timme före loppet. Det kostar 50 kronor.

Samling och målgång:

På Stortorget i Karlskrona. Starten är på Borgmästaregatan 100 meter från målet.

Nummerlappar och chip:

Alla deltagare i Karlskrona Stadslopp ska bära nummerlapp. Nummerlappen är personlig och på den sitter ett chip som används för tidtagning. Nummerlappen hämtas ut vid informationstältet i entrén till Karlskrona Skärgårdsfest. Entrén är belägen vid norra änden av Stortorget och ingång sker via Klaipedaplatsen.

Nummerlappsutdelningen är öppen från 13:00 till en timme före starten av ditt lopp. Kom i god tid. När du hämtar ut nummerlappen räcker det att ange namn, men ta med ID för säkerhets skull.

Omklädning och dusch:

Dusch- och omklädningsmöjligheter finns i Sparre gymnastiksal 500 meter från målet. Den är öppen 19.00-21.00.

Banan:

Du springer längs en mycket publikvänlig bana mitt i centrala Karlskrona och längs Skärgårdsfestens stråk.

Bansträckning

Starttider:

5 km startar 18.30
10 km startar 19.00

Starten för båda distanserna sker på Borgmästaregatan (nedanför Spanska trappan) 100 meter från målet.

Tidtagning:

Chiptidtagning

Vätska och övrig förtäring:

Vätska serveras under banan efter 3,9 och 8,9 kilometer samt efter målgång.

SigmaSprinten:

Vem är snabbast på upploppet? De sista 200 metrarna mäts som en separat spurtsträcka. Den snabbaste killen respektive tjejen vinner en specialgraverad iPad från Sigma!

Resultat:

Resultaten kommer att publiceras på hemsidan efter målgång.

Priser:

Vi delar ut priser till de främsta i varje klass. Vi kommer också att lotta ut priser. Både i de individuella klasserna och i Ateas lagutmaning. Vilka som har vunnit anslås på en skylt vid målet.