Karlskrona Stadslopp torsdagen den 2 augusti 2018

Klasser och distanser:

Herrar 10 km
Damer 10 km
Herrar 5 km
Damer 5 km
P16 5 km
F16 5 km
P13 5 km
F13 5 km

Banan

Du springer längs en mycket publikvänlig bana mitt i centrala Karlskrona och längs Skärgårdsfestens stråk.

Bansträckning

Ateas lagutmaning

I Ateas lagutmaning bildar du ditt eget drömlag tillsammans med arbetskamrater, familj, kompisar eller klubbkamrater. Ni anmäler er till Stadsloppet var för sig. Alla behöver inte anmäla sig samtidigt. Sedan gör ni en separat anmälan till lagutmaningen. Lagen består av 3-5 löpare.

Läs mer om Ateas lagutmaning här

SigmaSprinten

Vem är snabbast på upploppet? De sista 200 metrarna mäts som en separat spurtsträcka. Den snabbaste killen respektive tjejen vinner en specialgraverad iPad från Sigma!

Startavgift och anmälan

Anmälan öppnar under våren 2018.

Överlåta startplats

Vi erbjuder möjligheten att överlåta startplatsen till någon annan. Detta gör du i informationstältet vid målet senast en timme före loppet. Det kostar 50 kronor.

Samling

Vi delar arena med Karlskrona Skärgårdsfest. Det innebär att mål och informationstält hittas på Stortorget mitt i Karlskrona. Ingång sker i första hand från Ronnebygatan via Klaipedaplatsen.

Parkering

Det finns ingen officiell parkeringsplats, istället uppmanar vi deltagare att utnyttja Skärgårdsfestens befintliga parkeringsytor eller kollektivtrafik. Det finns bland annat en smidig busshållplats på Parkgatan 200 meter från målet.

Nummerlappar

Alla deltagare i Karlskrona Stadslopp ska bära nummerlapp. Nummerlappen är personlig och på den sitter ett chip som används för tidtagning. Nummerlappen hämtas ut vid informationstältet i entrén till Karlskrona Skärgårdsfest. Entrén är belägen vid norra änden av Stortorget och ingång sker via Klaipedaplatsen.

Nummerlappsutdelningen är öppen från 13:00 till en timme före starten av ditt lopp. Kom i god tid. När du hämtar ut nummerlappen räcker det att ange namn, men ta med ID för säkerhets skull.

Värdeförvaring

När din nummerlapp är uthämtad kan du lämna in mindre väskor och värdefulla objekt i infotältet.

Start

5 km startar 18.30
10 km startar 19.00

Starten för båda distanserna sker på Borgmästaregatan (nedanför Spanska trappan) 100 meter från målet.

20 minuter före respektive lopp erbjuder vi gemensam uppvärmning.

Tidtagning

Tidtagning sker via ett chip som sitter i nummerlappen. Vi använder bruttotidtagning. Alltså att tiden startar när startskottet går.

Vätska och övrig förtäring:

Vätska (vatten) serveras under banan efter 3,9 och 8,9 kilometer. Efter målgång servers vatten, banan och kexchoklad.

Omklädning och dusch

Dusch- och omklädningsmöjligheter finns i Sparre gymnastiksal 500 meter från målet. Den är öppen 19.00-21.00.

Resultat

Resultat publiceras löpande på marathon.se. Du hittar länk via ​www.karlskronastadslopp.se.

Priser

Alla som fullföljer får en medalj efter målgång. Vi delar även ut priser till de främsta i varje klass. Vi kommer också att lotta ut priser. Både i de individuella klasserna och i Ateas lagutmaning. Vilka som har vunnit anslås på en skylt vid målet.