Karlskrona Stadslopp torsdagen den 1 augusti 2019

Banan

Du springer längs en mycket publikvänlig bana mitt i centrala Karlskrona och längs Skärgårdsfestens stråk. Banan är väl utmärkt med pilar och snitslar. Ofta heldragna. Dessutom har vi många vägvisare och vägvakter utplacerade. Men det är alltid ditt eget ansvar att se dig för så att inga olyckor sker.

Bansträckning 2018

Klasser och distanser

Klass
Herrar 10 km
Damer 10 km
Herrar 5 km
Damer 5 km
Gå/lunka/löp 5 km*
P17 5 km
F17 5 km
P15 5 km
F15 5 km
P13 5 km
F13 5 km

* Gå/lunka/löp har ingen tidtagning

Vilka avgifter och anmälningperioder det blir presenterar vi senare.

För barn 12 år och yngre arrangerar vi Karlskrona Barnlopp.

Anmälan

Anmälan öppnar under våren 2019.

SigmaSprinten

Vem är snabbast på upploppet? De sista 175 meterna på banan klockar vi tiden. Den snabbaste killen respektive tjejen vinner en specialgraverad iPad från Sigma!

Överlåta startplats

Vi erbjuder dig möjligheten att överlåta startplatsen till någon annan. Detta gör du i informationstältet vid målet senast en timme före loppet. Det kostar 50 kronor.

Samling

Vi delar arena med Karlskrona Skärgårdsfest. Det innebär att mål och informationstält hittas på Stortorget mitt i Karlskrona. Ingång sker i första hand från Ronnebygatan via Klaipedaplatsen.

Parkering

Det finns ingen officiell parkeringsplats, istället uppmanar vi deltagare att utnyttja Skärgårdsfestens befintliga parkeringsytor eller kollektivtrafik. Det finns bland annat en smidig busshållplats på Parkgatan 200 meter från målet.

Nummerlappar

Alla deltagare i Karlskrona Stadslopp ska bära nummerlapp. Nummerlappen är personlig och på den sitter ett chip som används för tidtagning. Nummerlappen hämtas ut vid informationstältet i entrén till Karlskrona Skärgårdsfest. Entrén är belägen vid norra änden av Stortorget och ingång sker via Klaipedaplatsen.

Nummerlappsutdelningen är öppen på tävlingsdagen från 10.00. Vi vill helst att du hämtar nummerlappen senast en timme innan start. Kom i god tid för att undvika köer. Om du inte hinner hämta nummerlappen så kan du be en kompis att göra det eller chansa på att hämta den senare med risk för stress.

Värdeförvaring

När din nummerlapp är uthämtad kan du lämna in mindre väskor och värdefulla objekt i infotältet.

Start

5 km startar 18.30
10 km startar 19.00

Starten för båda distanserna sker på Stortoget intill Tyska kyrkan 100 meter från målet.

Wellnes erbjuder gemensam uppvärmning för löparna före respektive lopp.

Tidtagning

Tidtagning sker via ett chip som sitter i nummerlappen. Vi använder bruttotidtagning. Alltså att tiden startar när startskottet går.

Klassen Gå/lunka/löp har ingen tidtagning.

Vätska och övrig förtäring:

Vatten serveras under banan efter 1,2, 3,3, 6,2 och 8,3 kilometer. Efter målgång servers vatten, banan och kexchoklad.

Första hjälpen

Röda korset har ett tält intill målet med personal om ni skadar er eller något annat händer.

Omklädning och dusch

Dusch- och omklädningsmöjligheter finns i Sparre gymnastiksal 500 meter från målet. Den är öppen 19.00-21.00.

Resultat

Resultaten från 2018 års lopp hittar ni på marathon.se

Priser

Alla som fullföljer får en medalj efter målgång. Dessutom så lottar vi ut en del priser bland samtliga startande. Vilka som har vunnit anslås på en skylt i informationstältet.

I alla tävlingarklasser (alla klasser utom Gå/lunka/löp) delar vi ut priser till de tre snabbaste. För er har vi prisutdelning uppe på stora scenen efter loppet. Då är det jätteviktigt att alla pristagare samlas bakom scenen. Tidpunkt för detta meddelar vi senare.